Felhívás
2016 | 06 | 01.
Jászberényi Szent Erzsébet Kórház

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2015-ÖS INFRASTRUKTÚRAFEJLESZTÉS A JÁSZBERÉNYI SZENT ERZSÉBET KÓRHÁZBAN

A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház „2015-ös infrastruktúrafejlesztés a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban” című projektjét az Emberi Erőforrások Minisztériuma EU fejlesztések végrehajtásáért felelős államtitkárság TÁMOP-TIOP Irányító Hatósági Feladatokat Ellátó Főosztály 155,19 millió Ft, összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

A projekt keretében támogatás nyerhető a Kórház által 2015. december 31-ig megvalósítandó, nettó 150 millió forintot el nem érő infrastrukturális beruházások fedezetére, eszközállományának megújítására. A fejlesztés célja - illeszkedve a TIOP-2.2.6 pályázatunkhoz - az intézménynél az ellátó egységek modernizációjával, az erőforrások koncentrálásával szakmailag magasabb színvonalú, költséghatékonyabb ugyanakkor korszerű ellátás és szolgáltatás nyújtás feltételeinek megteremtése, ami növeli az ellátott lakosság biztonságérzetét, elégedettségét és életminőségét. A magasabb színvonalú ellátással ugyanakkor cél az egészségmegőrzés, a betegségek mielőbbi felismerése és a gyógyítás megkezdése, a munkavégző képesség gyorsabb és tartós visszaállítása, a munkavállalók munkaerő-piaci esélyének növelése, a munkából történő kiesés csökkentése. Ezt kiegészíti jelen projektünk azon tevékenységek, eszközök, tételek esetében, melyek eddig nem tudtak megvalósulni, de igazodnak az TIOP 2.2 célrendszeréhez.

Projektünk eredménye a jó minőségű és hatékony egészségügyi szolgáltatások elérhetőségének javításával a munkavégző képesség gyorsabb helyreállítása, s ezáltal a munkavállalók munkaerő-piaci esélyeinek javítása.

A magyar lakosság egészségi állapota nemzetközi összehasonlításban nagyon kedvezőtlen és sajnos még attól a szinttől is elmarad, melyet az ország gazdasági, illetve társadalmi fejlettsége lehetővé tenne. A fejlesztéssel az egészségügyi szolgáltatásokat igénybe vevők ellátása javul, a kórház eszközparkja modernizálódik. A 2015 decemberében befejeződő projekt megvalósulását az Európai Unió támogatja.

[2015-ös infrastruktúrafejlesztés PDF-ben is letölthető]

A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház „2015-ös infrastruktúrafejlesztés a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban” című, a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett TIOP-2.2.8.A-15/1-2016-0027 számú projektje 155,19 millió Ft, összegű európai uniós támogatást nyert.

Saját erőből beruháztak, felújítottak és most utólag egy különleges lehetőség segítségével visszatérítik az egészségügyi intézménynek a kiadások egy részét. Zárul a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban megvalósult eszköz- és mobília beszerzés és kapcsolódó egyéb már megvalósult infrastrukturális beruházások címen futó program.

A Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban több olyan beruházás és beszerzés is történt a programban elszámolható időszakban, amit az intézmény saját – nem OEP-es - forrásokból valósított meg.

A jászberényi kórház projektjének kezdési időpontja: 2007.10.01. a befejezése: 2015.12.31. A megvalósítandó európai uniós fejlesztés a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program „2. Egészségügyi infrastruktúra fejlesztése” prioritáshoz kapcsolódik. A program célja, a 2007-2015 között nem uniós költségvetésből megvalósult, kórházak által végrehajtott infrastrukturális beruházások támogatása, a szakmai szolgáltatások elérhetőségének és minőségének területi kiegyenlítése, illetve a szolgáltatásterületi igényekhez való igazítása. A konstrukció hosszú távú, közvetett célja pedig a jó minőségű és hatékony egészségügyi szolgáltatások elérhetőségének javításával a munkavégző képesség gyorsabb helyreállítása, s ez által a munkavállalók munkaerő piaci esélyeinek javítása.

Projektünk eredményeként 401 darab eszközt sikerült beszerezni a kórház részére.
Az alábbi eszközcsoportokat érinti a beszerzés:
- Orvosi gép beszerzés
- Szoftverbeszerzés
- Mobilia, ellátó egység bútorzat beszerzés
- Informatikai eszköz

A 2015 decemberében befejeződő projekt megvalósulását az Európai Unió támogatja.

[Innen letölthető a sajtóközlemény záró PDF-ben]


Bővebb információ:
Jászberényi Szent Erzsébet
5100 Jászberény, Szelei út 2.
06-57/500-200
E-mail cím


«Összefoglaló
«Képek

Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]

Szent Erzsébet Kórház Gyógyszertára

Nyitvatartási idő:

Hétfő - Péntek 07:00 - 15:00
Hétvégén Zárva

Kártyaelfogadó hely:

Intézményünk részt vesz az Európai Bizottság által támogatott GOVEIN2019 (2019-EU-IA-0046) megnevezésű projektben, mely lehetővé teszi az európai szabványnak megfelelő, határon átnyúló elektronikus számlák fogadását és feldolgozását, az európai e-számlázási irányelvnek (2014/55/EU) megfelelően. A projekt az EDICOM koordinálásával, magyar, illetve portugál kórházak részvételével valósul meg.

Hasznos linkek   |  Térkép   |  Impresszum
© 2007 - 2022 Jászberényi Szent Erzsébet Kórház    Minden jog fenntartva. A weboldalakon található szövegek, képek, valamint ezek elrendezése szerzői jogvédelem és más vonatkozó törvények védelme alatt áll.    Fel ↑