Felhívás


Intenzív osztály

Intenzív osztály

Beutaló: nem szükséges
Előjegyzés: nem szükséges
Előjegyzési telefonszám:57/ 500-219
57/ 500-256
Személyes előjegyzés helye:Sebészeti Tömb Információ
Osztályvezető főorvos
Dr. Dalmadi Adrienne
Osztályvezető főorvos helyettesDr. Nagy Piroska
Főnővér: Ádám Sarolta
Orvosai részmunkaidőbenDr. Bolgár György
Dr. Nagy Piroska
Dr. Szabó Katalin
Dr. Köles Zsuzsanna
Rendelési idő:Hétfő 13:00 - 15:00

Kedd 13:00 - 15:00

Szerda 13:00 - 15:00

Csütörtök 13:00 - 15:00

Péntek 13:00 - 15:00
Gyógytornászok: Ádám-Balla Diána
Simonváros Noémi


Az ITO két részre oszlik. Egyrészt ellátja a kórház műtétre kerülő összes betegének az aneszteziáját /műtéti érzéstelenítését/, mely lehet általános /altatás/, vagy un. regionális, mely csak az adott műtéti terület érzéstelenségét biztosítja. Az ehhez szükséges szakmai minimumfeltételek /személyzet, altatógép, monitorok, stb./ rendelkezésre állnak.

Az intenzív osztályon az életveszélyes, vagy kritikus állapotú betegek ellátása folyik. Ágyszám: 5, az éves betegforgalom 280 körül van, az átlagos ápolási nap 5 körül mozog. Betegek az intézet minden osztályáról kerülnek felvételre.

Leggyakoribb tevékenység a keringés parametereinek monitorozása, gépi lélegeztetés, a mellüreg csövezése, légcsőmetszés, vér- vérkészítmények adása, ideiglenes ritmusszabályzó bevezetése, mesterséges táplálás. 1998 óta összesen húsz alkalommal történt agyhalottból szervdonáció transplantáció céljára. Az osztály megfelel a szakmai minimumfeltételeknek, sőt két tekintetben meg is haladja azokat /lehetőség van bronchoscopiára, ill. invazív haemodynamikai monitorozásra is/.

Az osztály orvosai, szakdolgozói rendszeres szakmai fórumokon, továbbképzéseken vesznek részt.

Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]

Szent Erzsébet Kórház Gyógyszertára

Nyitvatartási idő:

Hétfő - Péntek 07:00 - 15:00
Hétvégén Zárva

Kártyaelfogadó hely:

Intézményünk részt vesz az Európai Bizottság által támogatott GOVEIN2019 (2019-EU-IA-0046) megnevezésű projektben, mely lehetővé teszi az európai szabványnak megfelelő, határon átnyúló elektronikus számlák fogadását és feldolgozását, az európai e-számlázási irányelvnek (2014/55/EU) megfelelően. A projekt az EDICOM koordinálásával, magyar, illetve portugál kórházak részvételével valósul meg.

Hasznos linkek   |  Térkép   |  Impresszum
© 2007 - 2022 Jászberényi Szent Erzsébet Kórház    Minden jog fenntartva. A weboldalakon található szövegek, képek, valamint ezek elrendezése szerzői jogvédelem és más vonatkozó törvények védelme alatt áll.    Fel ↑