Felhívás


Rehabilitációs osztály

Rehabilitációs osztályBeutaló: szükséges
Előjegyzés: szükséges
Előjegyzési telefonszáma: 57/500-241
Személyes előjegyzés helye: Rehabilitációs osztály

Ambuláns rendelés
Rendelés helye: Műtéti tömb 3. emelet
Rendelés ideje: szerda: 09:00 - 11:00
Beutaló: szükséges
Előjegyzés: szükséges
Bejelentkezés: Központi Információ személyesen vagy telefonon:
06-57/500-219
06-57/500-256

A Szent Erzsébet Kórház sebészeti épületének harmadik emeletén 2009. augusztusában kezdte meg működését egy harminc ágyas, vegyes profilú rehabilitációs osztály. Az elmúlt évek alatt ágyszámbővítés és profilváltás történt, jelenleg 45 ágyon van lehetőség mozgásszervi rehabilitációra.

Az osztályon amputált betegek, féloldali bénultak, baleset következtében sérültek, krónikus mozgásszervi vagy neurológiai betegek kezelése történik.

Célunk, hogy a hozzánk kerülő betegek minél önállóbbakká, önellátóbbakká váljanak, visszataláljanak betegséget megelőző életükbe.

A tágas kórtermek lehetővé teszik a mozgásában sérült betegek ellátását, közlekedését. Minden szobához tartozik fürdőszoba, valamint kialakításra került egy mozgássérült zuhanyozó is. Kisebb építészeti átalakítással lehetővé válik egy multi-funkciós helység kialakítása, itt történik a csoportos gyógytorna, ergoterápia, logopédiai kezelés, a már mozgásképes betegek étkeztetése. A helység a délutáni órákban társalgóként funkcionál. Az egyéni torna a gyógytornát segítő eszközökkel felszerelt tornateremben zajlik.
Az osztály működését egyéb szakemberek munkája segíti, dietetikus, szociális munkás, valamint szakképzett logopédus. Az osztály korszerű fiziotherápiás készülékekkel felszerelt, mely bővíti kezelési lehetőségeinket.

Az osztályon dolgozó gyógytornászok, szakképzett nővérek, segédnővérek és beteghordó együttes munkája teremti meg a rehabilitáció feltételeit.

A rehabilitáció folyamata során a beteg megtanulja használni megmaradt képességeit, megtanul alkalmazkodni megváltozott egészségi állapotához, mozgáskészségéhez. A kezelés sikerességéhez a beteg aktív közreműködése, a család támogatása fontos tényező.

A betegek felvétele kórházunk felnőtteket ellátó részlegeiről, más kórházak fekvőbeteg osztályairól, családorvosokon keresztül, valamint szakorvosi megkeresést követően történik ambuláns rendelésünkön keresztül.

Dolgozóink

Osztályvezető főorvos: Dr. Fábián Ilona belgyógyász, rehabilitációs, pszichoterápiás szakorvos
Osztályos orvosok: Dr. Czigány Tamás belgyógyász, diabetológus szakorvos
Dr. Kolozsvári Csilla rehabilitációs szakorvos
Főnővér: Mezőné Mizsei Tünde
Szakápolók: Agócsné László Krisztina
Bazsó Anikó
Bohátiné Varga Nikoletta
Farkas Mária
Juhász Csilla
Kőszegi-Horváth Henriett
Laskáné Szirácsik Viktória
Litkeiné Pakai Lilla
Mós Attiláné
Úri-Kovács Éva
Segédápolók: Agócs Erika
Borbás Ágnes
Tábi Nóra
Gyógytornászok: Dr. Budainé Mészáros Szilvia
Dr. Ronkayné Rónaszéki Regina Mária
Dobos-Gonda Bernadett
Nagy Eszter
Fizioterápiás szakasszisztens: Antal Teodóra
Gyógymasszőr:Harangozó Zsolt
Kálló Tamás
Dobák Lúcia
Szociális munkás: Kreszács Ottóné
Adminisztrátor: Czeglédiné Gál Márta
Beteghordó: Laska Tamás
Takarítónők:

Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]

Szent Erzsébet Kórház Gyógyszertára

Nyitvatartási idő:

Hétfő - Péntek 07:00 - 15:00
Hétvégén Zárva

Kártyaelfogadó hely:

Intézményünk részt vesz az Európai Bizottság által támogatott GOVEIN2019 (2019-EU-IA-0046) megnevezésű projektben, mely lehetővé teszi az európai szabványnak megfelelő, határon átnyúló elektronikus számlák fogadását és feldolgozását, az európai e-számlázási irányelvnek (2014/55/EU) megfelelően. A projekt az EDICOM koordinálásával, magyar, illetve portugál kórházak részvételével valósul meg.

Hasznos linkek   |  Térkép   |  Impresszum
© 2007 - 2022 Jászberényi Szent Erzsébet Kórház    Minden jog fenntartva. A weboldalakon található szövegek, képek, valamint ezek elrendezése szerzői jogvédelem és más vonatkozó törvények védelme alatt áll.    Fel ↑