Felhívás


Jászberény „Szent Erzsébet” Kórház rövid története

A Jászberény „Erzsébet” Kórház története 1745-re vezethető vissza.

Korabeli iratokból kiderül, hogy jászberényi ispotály néven jegyezték be a mai kórház elődjét.

1755. május 28-án Mária Terézia rendelete alapján jászberényi kórház és ápolda néven működött tovább.

1760-ban II. András magyar király leányáról „Szent Erzsébet” kórháznak nevezik el. 1882-ben közkórházi jelleggel ruházzák fel az intézményt, és ekkor névadója már nem a hajdani András király szentté avatott leánya; hanem Erzsébet magyar királyné, ezért elhagyták a „Szent” jelzőt.

Azóta intézményünk folyamatosan fejlődött és fejlődik napjainkban is.

1935-ben már 120 ággyal biztosította az ellátást, a háború utáni újjáépítést követően az ellátás már 150 ágyra, 1952-ben 160 ágyra emelkedett. Alapszakmák közül a gyermekosztály 1958-ban a kórház területére költözött, ezek után már csupán a járóbeteg ellátás történt a központi épületegyütteseinken kívül.

1972-ben alakult ki a kórházi gondozóintézeti hálózat.

1982-ben került átadásra az 50 ágyas gyermekpaviloni részleg.

2000-ben a „műtétes tömb” átadásával biztosítottá vált a mai kor követelményeinek megfelelő betegellátás. Ebben az épülettömben valósult meg a fekvőosztályokhoz tartozó járó szakellátó egységek és a sürgősségi fogadóhely kialakítása is.

2008-ban egy sikeres pályázat eredményeként valósulhatott meg a Belgyógyászatot és a Szülészet-nőgyógyászatot érintő beruházás.

2008. október 1.-jétől a Szent Erzsébet Kórház, mint Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. üzemel. Az átalakítás kapcsán a kórházhoz kerülnek a Thököly úton üzemelő egészségügyi alapellátások is.

2012. május 1.-jével államosították az Intézményt, fenntartó a GYEMSZI.


A kórház jelenleg 2 telephelyen működik:
Jászberényi Szent Erzsébet KórházSzelei út 2.
AlapellátásokThököly út 13.

Jelenleg 292 fő ellátását biztosító ágyszámmal működik intézményünk. Ebből 160 aktív ágy, 132 krónikus ágy.

Intézményünk a betegellátás területén igyekszik minőségi szolgáltatást megfelelő emberbarát környezetben biztosítani. Ezt az is alátámasztja, hogy évek óta rendelkezünk ISO 9001 minősítéssel.

Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]

Szent Erzsébet Kórház Gyógyszertára

Nyitvatartási idő:

Hétfő - Péntek 07:00 - 15:00
Hétvégén Zárva

Kártyaelfogadó hely:

Intézményünk részt vesz az Európai Bizottság által támogatott GOVEIN2019 (2019-EU-IA-0046) megnevezésű projektben, mely lehetővé teszi az európai szabványnak megfelelő, határon átnyúló elektronikus számlák fogadását és feldolgozását, az európai e-számlázási irányelvnek (2014/55/EU) megfelelően. A projekt az EDICOM koordinálásával, magyar, illetve portugál kórházak részvételével valósul meg.

Hasznos linkek   |  Térkép   |  Impresszum
© 2007 - 2022 Jászberényi Szent Erzsébet Kórház    Minden jog fenntartva. A weboldalakon található szövegek, képek, valamint ezek elrendezése szerzői jogvédelem és más vonatkozó törvények védelme alatt áll.    Fel ↑